Kukkakaupan värivallankumous ja valloittavat sipulikasvit

Jos jossain, niin kukkakaupassa näkee sesonkien vaihtelun. Sekä leikkokukkakaapin että ruukkukukkien valikoimasta voi kalenteriin katsomatta nopeasti päätellä, mitä vuodenaikaa eletään.

Tällä hetkellä värit muuttuvat pastellin heleistä vivahteista kirkkaan keltaisen ja oranssin eri sävyihin. Sehän on selvä merkki pääsiäisestä! Kirkkaat värit pääsiäiseen tuo tietyt klassikkokasvit, mutta kuinka hyvin sinä tunnet lajikkeet tai niiden hoito-ohjeet?

Heleä helmililja on suloinen sipulikasvi, joka sopii niin sisälle kuin ulos.

Sipulikasveista monivuotisia puutarhan ilahduttajia

Heleä helmililja on suloinen sipulikasvi, joka sopii niin sisälle kuin ulos. Keväällä ihanteellisin paikka helmililjalle on kuitenkin lasitettu terassi tai parveke. Siellä helmililja saa tarvitsemansa valon, mutta lasitus kuitenkin suojaa kasvia esimerkiksi yöpakkasilta.

Useimmiten sinisenä tunnetusta helmililjasta löytyy niin ikään valkoinen sekä vaaleanpunertava lajike. Ruukkuhelmililjan kukinto kestää parhaimmillaan noin pari viikkoa, jonka jälkeen kasvin voi istuttaa ulos kukkapenkkiin. Istuta helmililja kuitenkin vasta, kun maa on kunnolla sulanut, ja näin saat sipulikasvista monivuotisen ilahduttajan puutarhaan.

Tete-narsissi vai perunanarsissi?

Kirkkaankeltainen ja pienikukkainen Tete-narsissi on lajikkeistaan varmasti tunnetuin. Se kestää kylmään totuttelun jälkeen jopa 10 asteen pakkaslukemia. Pakkasen jälkeen lehdet ja kukinto saattavat kuitenkin näyttää hieman nuupahtaneilta, mutta ne virkoavat ennalleen jälleen ilman lämmetessä.

Perunanarsissi on erikoisesta nimestään huolimatta kaunis narsissilajike, jonka kerrotut kermanväriset kukat tuoksuvat huumaavasti. Allergikolle perunanarsissi ei kuitenkaan ole otollisin valinta.

Sipulikasveja kannattaa kastella vain niukasti, sillä liikakastelu venyttää vain kasvien lehtiä ja kukintoja turhaan. Pakkasenkeston kannalta kastelu on kuitenkin tärkeää, joten kylmään totutellessa kannattaa ruukut kastella huolella.

Tule mukaan Joutsan Kukka-Sarin pääsiäiskursseille 2024.

Tule mukaan pääsiäiskursseille

Järjestämme Kukka-Sarissa tänä vuonna kaksi pääsiäisteemaista kurssia, joissa myös sinä voit tulla toteuttamaan haluamasi asetelmat pääsiäiseen.

Kurssista riippuen pääset loihtimaan oman pääsiäisteemaisen kranssin tai asetelman. Kurssin järjestäjänä tarjoamme tarvittavat materiaalit ja opastuksen. Tule mukaan tunnelmoimaan pääsiäistä!

Kranssikurssi tiistaina 19.3. klo 18–20 (Hinta 30,00 €)

Asetelmakurssi tiistaina 26.3. klo 18–20 (Hinta 35,00 €)

Ilmoittaudu mukaan: sari@joutsankukka-sari.fi

0400 203843