Syksyn ihanuudet ja vinkit syysistutuksiin

Kalenteri on käännetty syyskuulle, mikä tarkoittaa kukkakaupassa sesonkivalikoiman muuttumista ruskan sävyihin. Nyt onkin aika suunnitella ja toteuttaa syysistutukset puutarhaan, parvekkeelle tai terassille.

Kukkakaupan pihavalikoima on täyttynyt syksyn klassikoista, kuten callunoista, sypresseistä ja hopealangoista. Valikoimasta löydät myös iloisen värikkäitä krysanteemeja. Ilmojen viiletessä syyskukkien valikoima lisääntyy.

Pieni asetelma ulko-oven viereen vai koko terassi koristeltuna syksyn hehkuun? Syysistutuksilla luot väriä ja iloa pimeneviin iltoihin ja harmaisiin sadepäiviin.

Istuta syyskukat yksittäin sopiviin ruukkuihin ja amppeleihin tai hyödynnä isommat istutusastiat yhdistelemällä rohkeasti eri kukkia ja värejä keskenään. Enemmän on enemmän ja näyttävän kokonaisuuden luot yhdistelemällä callunan kaveriksi hopealankaa, lankaköynnöstä, sypressejä ja syklaameja.

Joutsan Kukka-Sarin syyskukkavalikoimaa.

Hyödynnä luonnonmateriaaleja

Syysistutusten suunnittelussa kannattaa hyödyntää lähimetsän materiaaleja. Koristele istutusastian reunat sammalella tai jäkälällä, jolloin saat istutuksesta näyttävän ja siistin kokonaisuuden. Sammalen avulla saat myös kosteuden pysymään ruukussa.

Luonnonmateriaaleja voit hyödyntää istutuksissa myös koristeina. Koristeluun sopivat esimerkiksi erikokoiset kävyt, käppyräiset oksat ja värikkäät vaahteranlehdet. Persoonallisen lopputuloksen saat aikaan, kun päästät mielikuvituksen valloilleen!

Muistathan kuitenkin aina kysyä maanomistajan luvan sammalen, jäkälän ja muiden kasvavien lajien keräämiseen, mikäli kyseessä on toisen maanomistajan metsä.

Syksyllä kasvien kastelun tarve on pienempi kuin kesällä, sillä ilmankosteus ja kaste hoitavat osansa. Siitä huolimatta syyskukkia on syytä muistaa kastella ajoittain.

Suomen vaihtuvat vuodenajat ovat rikkaus, joten nautitaan syksyn väreistä ja ihastellaan muuttuvaa luontoa.

Kuulaita syyspäiviä odotellen!

Joutsan Kukka-Sarin syyskuun valikoimaa.